Sunt tratamentele naturiste răspunsul la fibromul uterin?

Așa cum poate ai constatat, există multe articole în presă și pe internet care promovează ceaiurile și suplimentele din plante ca opțiuni pentru controlarea simptomelor fibromului uterin. Aceste simptome pot include durere, sângerări abundente, anemie și oboseală printre altele. Deci, chiar pot ceaiurile și suplimentele pe bază de plante să aibă efect asupra simptomelor, dacă până acum tratamentul de bază era operația?

Din ce cauză apare fibromul?

Fibroamele uterine sunt tumori benigne ale mușchilor netezi și ale țesutului conjunctiv fibros. Poți avea doar una sau poți avea mai multe. Acestea pot crește din cauza terapiilor cu estrogen și se pot micșora la menopauză. Pot crește mai rapid în timpul sarcinii. Unele fibroame sunt asimptomatice și le poți avea fără să treci prin vreun simptom sever. Tratamentele cunoscute țintesc spre problemele de natură hormonală ale afecțiunii, iar în cel mai rău caz duc la operație. Știind aceste lucruri, este normal să încercăm să găsim moduri mai ușoare pentru combaterea fibromului, iar tratamentele pe bază de plante sunt o perspectivă atractivă. Dar au acestea efectul pe care îl aștepți?

Cu operație sau fără?

Pentru mulți ani, singurul răspuns la fibromul uterin a fost tratamentul invaziv. De fapt, tratarea fibromului nu este o problemă scrisă negru pe alb. Astăzi, majoritatea femeilor caută ajutor online înainte să ajungă la doctor, iar multe dintre ele încearcă să găsească cel mai ușor remediu, care nu implică medicație și operații. Este foarte important să cunoști toate informațiile și să cunoști toate opțiunile de tratament disponibile. Fiecare femeie are un drum diferit și de aceea trebuie să identifici, alături de doctorul tău, cea mai bună opțiune pentru tine.

Din păcate, în căutatea de informații pe internet vei găsi multe linkuri plătite care te pot determina să cumperi tot felul de ceaiuri și suplimente care poate nu au fost testate și cercetate îndeajuns. Chiar dacă nu îți pot face niciun rău, s-ar putea să nu aibă efect asupra fibromului. Ascultând câteva femei care le iau, le vei auzi spunând că este mai confortabil să urmezi o astfel de soluție ușoară și inofensivă. S-ar putea să simți că este direcția potrivită.

Cum să iei decizia potrivită pentru afecțiunea ta?

Dacă crezi că terapiile alternative nu sunt de ajuns pentru tine, cum procedezi? Probabil vrei programa o întâlnire cu doctorul sau cu ginecologul tău pentru un control. Evident, este nevoie de supraveghere în tratamentul fribromului. Chiar și în Marea Britanie, grupurile de paciente discută, iar opțiunile nu sunt întotdeauna disponibile imediat, histerectomia fiind încă sugerată ca primă soluție în multe cazuri. Există multe tratamente non-invazive și medicamentoase cu ajutorul cărora îți poți păstra uterul și care necesită timp mai scurt pentru recuperare, există opțiuni de gestionare a tratamentului. Soluții sunt multe, tu ești cea care trebuie să le descopere.

Ce să ții minte…

Ești femeie, ai putea fi (sau vrei să fii) mamă, probabil că ai mai multă presiune ca înainte asupra ta din partea job-ului, a membrilor familei și echibrarea acestora poate fi dificilă. De ce ar trebui ca tratamentul tău să devină o loterie? Orice faci, nu amâna îmbunătățirea stării de sănătate, în timp ce testezi tratemente de pe internet care par a fi „naturiste”. Înarmează-te cu opțiunile disponibile și nu-ți fie frică să vorbești dacă nu înțelegi sau nu ești de acord cu ce ți se recomandă.