Cea mai nouă metodă de tratament

Recent, a fost dezvoltată o nouă clasă de medicamente.

Există trei elemente cheie în alegerea celei mai bune variante de tratament a fibromului uterin: dacă femeia prezintă simptome sau nu, în cazul prezenței acestora, care este gradul de severitate a sângerării, durerii și presiunii abdominale și nu în ultimul rând vârsta și dorința pacientei de a mai avea copii.

Multe femei diagnosticate cu fibrom aleg să realizeze tratamente care să le ofere posibilitatea să evite sau să temporizeze intervenția chirurgicală și să își păstreze uterul intact. Și este un un raționament absolut firesc, să cauți cea mai bună soluție pentru situația ta.

Recent, a fost dezvoltată o nouă clasă de medicamente care respectă aceste dorințe ale femeilor, numită modulatori selectivi ai receptorilor de progesteron. Ulipristal acetat 5 mg este primul reprezentant al acestei clase, care a fost aprobat pentru tratamentul pre-operator al fibromului uterin simptomatic, la femeile de vârstă fertilă și este disponibil pe piață începând cu anul 2012. Începând cu luna mai 2015, Ulipristal acetat 5 mg are o nouă indicație, de  tratament intermitent al simptomelor moderate până la cele severe ale fibroamelor uterine la femeile adulte aflate la vârsta fertilă.

Ulipristal acetat 5 mg controlează rapid sângerarea severă, încă din primele 7 zile de la începerea tratamentului, determină o reducere semnificativă și susținută a volumului fibromului uterin ( cel puțin încă 6 luni de la terminarea tratamentului), reduce durerea, consecințele fiind o îmbunătățire a calității vieții femeii și o ameliorare a simptomelor asociate fibromului. Acesta este un medicament cu administrare orală, creat special pentru pacientele care prezinta  simptome moderate sau severe. Medicamentul are un mecanism unic și țintit de acțiune, acționând asupra receptorilor de progesteron aflați la nivelul hipofizei, endometrului și fibromului uterin.

Tratamentul constă într-un singur comprimat de 5 mg care se administrează pe cale orală o dată pe zi, în cicluri de tratament de până la 3 luni fiecare. Tratamentul nu prezintă efecte secundare care să constituie motiv de ingrijorare, cel mai comun efect fiind o posibilă durere de cap.

Așadar, iată o soluție viabilă care te ajută să scapi de probleme și în același timp să rămâi tu însăți. Pentru informații suplimentare, consultă un medic specialist ginecolog!