Mesaj Andreea – Preţuieşte-ţi starea de sănătate!

Viaţa ne poartă zi de zi într-un iureș continuu, între casă, familie, serviciu, proiecte, deadline-uri, cumpărături, copii și multe altele. Este tot mai greu să mănânci sănătos, să te ocupi de tine la fel de mult ca înainte de a deveni mamă și cu atât mai mult să mai ai sănătatea de la 20 de ani.

Am însă convingerea că doar o viață armonioasă și echilibrată ne poate ajuta să ne menținem starea de sănătate fizică și emoțională. Și prin calitatea ta de soție, mamă sau bunică, ești cea care imprimă obiceiuri sănătoase pentru întreaga viață familiei tale.

Dar de cate ori nu ai optat să amâni o vizită la doctor pentru că “fiica era în perioada de examene și avea nevoie de sprijinul tău”, sau pentru că “durerea de măsea era încă suportabilă” ori ”cel mic avea prioritate în achiziția unui un aparat dentar”?

Eu am invățat să ajung la medic ori de câte ori am suspiciuni și, mai ales, am ales să merg o dată la 6 luni la un control ginecologic de rutină. Este mult mai ușor să tratezi o afecțiune dacă o descoperi în faza incipientă.

Am auzit că 1 din 3 femei ajung să facă fibrom uterin, așa că m-am documentat despre acest subiect. Și am aflat că este o afecțiune care te poate face să te simți prea lipsită de energie pentru a avea grijă de familia ta sau pentru a te concentra asupra proiectelor de la job. Te poate scoate din ritmul alert al vieții cotidiene și te poate afecta emoțional.

Nu uita însă că este important pentru întreaga familie ca tu să fii sănătoasă. Așa că ai grijă ca sănătatea să fie prioritatea ta. Mergi măcar o dată pe an la un control ginecologic pentru a-ți păstra starea de sănătate fizică și emoțională.