calitatea-vietii_20109056_xxl

29 aprilie 2015

Femeile diagnosticate cu fibrom uterin pot trăi experienţă unei vieţi calitativ scăzute.  Simptomele fibromului uterin alterează felul în care ne trăim viaţă într-o manieră ce poate fi mai agresivă decât afecţiuni precum astmul, sindromul colonului iritabil sau boala de reflux gastro-esofagian. 

Femeile ce suferă de fibrom uterin pot resimţi această problema atât fizic, cât şi la nivel psihologic. Simptome precum incontinenţă urinară sau oboseala cronică ne pot afecta la nivel personal şi profesional reducând calitatea vieţii. Orice tulburare a organismului este resimţită la nivel psihologic. Imposibilitatea de a fi la capacitatea fizică optimă poate naşte sentimente de vinovăţie faţă de locul de muncă sau poate imprima o stare de stres asupra noastră.  

Menstruațiile abundente şi neregulate pot, de asemnea, să ne limiteze capacitatea de concentrare şi abilităţile generale din cauza pierderilor importante de sânge. Nu este neobişnuit să ne simţim uneori ruşinate sau poate chiar speriate de menstruatiile abundente.

Simptomele grave ne pot facem să ne simţim deprimate, irascibile şi slăbite. Pe termen lung acestea pot deveni vizibile în felul în care relaţionam cu oamenii din jur, cu partenerii şi deseori afectându-ne viaţă sexuală. În acest sens, comunicare cu partenerul este importantă pentru a evita dezechilibul relaţiei.  

Cercetări recente au arătat că femeile dignosticate cu fibroame multiple sau de dimensiuni mari îşi pot percepe corpul diferit, simţindu-se mai puţin atrăgătoare. Există chiar şi această simptomatologie a unui corp străin incontrolabil în interiorul organismului. Creşterea în greutate, aparent, fără motive poate fi un alt motiv ce reduce calitatea vieţii în general.

Oricare dintre motivele menţionate mai sus trebuie să ne tragă un semnal de alarmă, iar urmarea cea mai simplă şi inteligentă este vizita la specialist. Doar aşa putem afla cauza, natura şi soluţia potrivită fiecărei tulburări. Vizitaţi ginecologul regulat!