31 iulie 2014

Fibromul uterin afectează o mare parte dintre femeile aflate la vârsta fertilă, fiind cea mai răspândită afecțiune în rândul reprezentantelor sexului feminin. Tocmai de aceea, fiecare femeie trebuie să aibă grijă de sănătatea ei intimă, astfel încât să prevină apariția unei astfel de afecțiuni. Iar cea mai bună modalitate de prevenție este, în primul rând, informarea corectă și specializată.

Din momentul în care își începe viața sexuală, orice femeie ar trebui să meargă la ginecolog cel puțin o dată pe an. Cu cât femeia se află la o vârstă mai înaintată, cu atât aceste examinări ginecologice ar trebui să aibă loc mai des. O simplă ecografie pelvină poate depista existența unui fibrom uterin sau a altor afecțiuni ginecologice. Așadar, primul pas pe care îl poți face să previi apariția fibromului este să consulți un ginecolog cel puțin o dată pe an și să-i urmezi sfaturile.

Un alt pas pe care ar trebui să-l urmezi este adoptarea unui stil de viață sănătos. Cauzele apariției fibromului uterin nu sunt cunoscute încă, însă, având în vedere că acesta apare la nivelul uterului, starea ta generală de sănătate contează. Așadar, adoptă un regim alimentar sănătos, care să includă multe legume și fructe, proaspete, carne slabă, cereale integrale și, cel mai important, renunță la grăsimi și consumă foarte puține dulciuri. Acordă atenție și cantității de sare folosită la prepararea mâncării. Excesul de sare conduce la probleme de sănătate serioase, cum ar fi hipertensiune arterială. Extrem de importantă este și hidratarea. Pentru ca întreg organismul să funcționeze normal, ai nevoie de multă apă.

De asemenea, ceaiurile naturale au efect benefic asupra aparatului genital. Exista anumite tipuri de ceaiuri special concepute pentru buna functionare a aparatului genital, cum ar fi cel de coada soricelului sau combinații de diferite plante. Consumarea unor astfel de ceaiuri te poate ajuta să menții echilibrul.

Întărirea sistemului imunitar este un alt pas important pe care trebuie să-l faci. O nutriție corectă este un bun punct de a începe. Exercițiile fizice regulate joacă și ele un rol deosebit de important pentru starea noastră de sănătate. Optează pentru orice tip de exerciții care consideri că ți se potrivește. Chiar și mersul pe jos are un rol benefic.

Evitarea stresului este o condiție obligatorie pentru a te menține sănătoasă. Încearcă să te relaxezi atunci când simți că ai nevoie de o pauză. Fiecare persoană are propriul mod de a se relaxa. Fie că este vorba de o plimbare, de vizionarea unui film sau citirea unei cărți, este foarte important să te relaxezi și să-ți cultivi starea de bine.

Aceștia sunt pașii pe care orice femeie ar trebui să-i urmeze pentru a fi sănătoasă. Dincolo de aceste sfaturi privind un stil de viață sănătos, este esențial să-ți consulți medicul ginecolog și nu ezita să îi adresezi orice întrebare pe care o ai!