12 septembrie 2014

shutterstock_116541910

Apariția fibromului uterin, din păcate, nu poate fi combătută printr-o atitudine profilactică. Bineînțeles, un stil de viață echilibrat, menținut prin sport și alimentație sănătoasă reduce apariția diverselor afecțiuni, printre care și fibromul uterin, care s-a constatat că poate apărea la femeile supraponderale.

În atitudinea profilactică intră așadar și vizitele periodice de verificare a sănătății, precum și vizita la medicul ginecolog. Întrucât fibromul uterin poate fi adeseori asimptomatic sau poate prezenta simptome de abia în stadii avansate de dezvoltare, vizita la medicul ginecolog este singura care îți poate releva prezența sau absența acestuia.

Mijloacele moderne de investigație permit depistarea acestei afecțiuni în stadii incipiente, astfel, monitorizarea atentă a fibromului de către medicul ginecolog va permite desfășurarea în condiții normale a vieții pacientei. Fibromul uterin se poate depista printr-o simplă ecografie pelvină sau un control ginecologic de rutină. Odată depistat fibromul uterin, alături de medicul ginecolog, veți stabili modalitatea optimă de tratament, care poate diferi de la pacientă la pacientă, în funcție de trecutul medical, de dimensiunea tumorii și de poziționarea acesteia.

Sănătatea ta este pe primul loc. Ai grijă de ea și programează-ți astăzi o vizită la medicul tău ginecolog.