În 84% din cazuri, fibroamele sunt multiple.

Intrebari frecventeApariția unui fibrom conduce, în cele mai multe cazuri, și la apariția altor fibroame, dacă nu este tratat. În cazul în care unicul fibrom este tratat la timp, șansele de apariție a altor fibroame sunt mai mici.

Din păcate, conform Dr. Zorela Adriana Sgarbură, medic primar ginecolog, doctor în stiințe medicale, în 84% din cazuri, fibroamele sunt multiple. Această statistică este pusă și pe seama vizitelor rare la ginecolog. Spre exemplu, 25% dintre femeile din România nu merg niciodată la ginecolog, iar 23% dintre femei merg o dată la 3 ani sau mai rar. Având în vedere că unele fibroame nu prezintă simptome, unele femei nu consultă un medic specialist, expunându-se riscului de a dezvolta complicații ale fibromului uterin.

Tocmai din aceasta cauză, singura modalitate prin care se poate preveni apariția unor fibroame multiple este consultarea unui medic specialist, care poate decide varianta de tratament potrivită situației tale.

Pentru mai multe informații cu privire la diagnosticarea și tratamentul fibromului uterin, consultă un medic specialist!